Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Events

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 – ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ – ΛΙΒΑΔΙΑ

13 Οκτωβρίου @ 9:45 πμ

Op volledig scherm weergeven

Πεζοπορία 6,3 Km από το Καστρομονάστηρο της Παναχράντου,την εύφορη κοιλάδα των Λιβαδίων. Επίσκεψη και ξενάγηση στη Μονή Παναχράντου, στο Κτήμα Λιόκιτρα και ελαφρύ γεύμα από το Σύλλογο Λιβαδίων. Το βράδυ προβολή της ταινίας «Μικρά Αγγλία» από την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου

Ώρα συνάντησης : 9.45 πμ. – Σημείο συνάντησης : Χώρα, κτήριο Βογιατζίδη

Μεταφερόμαστε από τη Χώρα με πούλμαν στη εντυπωσιακό καστρομονάστηρο της Παναχράντου. Μετά την επίσκεψη στο Μοναστήρι κατηφορίζουμε απλαμβάνοντας υπέροχες θέες προς τη Χώρα και τη κοιλάδα της Μεσαριάς προς τη κοίτη του ποταμού των Λιβαδίων βαδίζοντας το καλοφτιαγμένο λιθόστρωτο μονοπάτι. Περνώντας διαδοχικές διασταυρώσεις με άλλες διαδρομές, διασχίζουμε τη κοίτη του Μεγάλου Ποταμού και κινούμαστε παράλληλα με τη ροή του φτάνοντας στο κτήμα «Λιόκιτρα». Ακολουθεί ξενάγηση στο καταπληκτικό κτήμα με τα εσπεριδοειδή με τα εσπεριδοειδή ανάμεσα σε ψηλούς μαντρότοιχους και φράκτες από πελώρια κυπαρρίσσια και δροσιστικό ποτό. Στη συνέχεια βαδίζουμε παράλληλα με τη κοίτη του ποταμού περνώντας από τους εντυπωσιακούς μπαξέδες των Λιβαδίων κι επισκεπτόμαστε ένα ακόμη αγρόκτημα τον μπαξέ «Ραπτάκη» όπου ο Σύλλογος Λιβαδίων μας προσφέρει ελαφρύ σνακ με τοπικά προϊόντα .

Ελαφρύ σνακ από το Σύλλογο Λιβαδίων ξεκινά περίπου στις 14.30′ κι ακολουθεί περίπου 30 ώρα ακόμη βάδισμα την επιστροφή στη Χώρα.

Στις 9.15 προβολή της ταινίας «Μικρά Αγγλία», που αναφέρεται στη ναυτική παράδοση και την ιστορία της Άνδρου, από τη Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Χώρας.

Τιμές :

Πεζοπορία – Δωρεάν

Ξενάγηση στο κτήμα-Δωρεάν

Ελαφρύ σνάκ από το Σύλλογο Λιβαδίων-Δωρεάν

Μεταφορές –

Προβολή ταινίας – Δωρεάν

 

Πεζοπορία : Μονή Παναχράντου-Λιβάδια-Χώρα, Απόσταση : 6,3km, Βαθμός δυσκολίας : μεσαία-δύσκολη 

Μετακινήσεις :

1) από τη Χώρα στη Μονή Παναχράντου

Προτεινόμενη διαμονή τη προηγούμενη βραδιά : περιοχή Χώρας

Προτεινόμενη διαμονή την ίδια βραδιά : περιοχή Χώρας

     

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Οκτωβρίου
Ώρα:
9:45 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Αγρόκτημα Λιόκιτρα
Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδίων

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Οκτωβρίου
Ώρα:
9:45 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Αγρόκτημα Λιόκιτρα
Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδίων