Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Events

11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 – ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 6,3km ΜΕΝΗΤΕΣ- ΜΕΣΑΡΙΑ- ΑΛΑΔΙΝΟΥ- ΣΠΗΛΑΙΟ ΦΟΡΟΣ- ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΚΥΚΛΙΚΗ. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΑΔΙΝΟΥ. ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ & ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ «ΤΣΟΥΝΙΑ»

11 Οκτωβρίου @ 10:15 πμ

Op volledig scherm weergeven

Πεζοπορία 6,3 km από τον κατάφυτο οικισμό των Μενήτων, τον ιστορικό οικισμό της Μεσαριάς, τα τοξωτά γεφύρια, το σπήλαιο του Αλαδινού και το γραφικό οικισμό του Κουρελίου. Ξενάγηση στο σπήλαιο του Αλαδινού. Γεύμα τοπικών εδεσμάτων και παιχνίδι με «Τσούνια» από τον Σύλλογο Πέρα Χωριών.

Ώρα συνάντησης :

10.30 πμ. Χώρα, κτήριο Βογιατζίδη

10.45 πμ. πηγές Μενήτων (έναρξη πεζοπορίας)

Με πουλμανάκι μεταφερόμαστε από τη Χώρα στις πηγές των Μενήτων, τον καταπράσσινο οικισμό με τις πηγές. Κατηφορίζουμε παράλληλα με τη κατάφυτη ρεματιά και αυλάκια με τρεχούμενο νερό για να φτάσουμε στη βυζαντινή πρωτεύουσα την Άνδρο, τη Μεσαριά με τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα. Συνεχίζουμε κατηφορικά προς τη κοίτη του Μεγάλου Ποταμού και το τοξωτό γεφύρι της Στοιχειωμένης. Ανηφορίζουμε στη συνέχεια προς το γραφικό οικισμό του Αλαδινού και κατηφορίζουμε προς το τοξωτό γεφύρι. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε προς το σπήλαιο του Αλαδινού (σπήλαιο Φόρος). Μετά τη ξενάγηση στο σπήλαιο ανηφορίζουμε προς τα Πέρα Χωριά στους πρόποδες της οροσειράς των Γερακώνων και  φτάνουμε στο γραφικό οικισμό του Κουρελίου

Γεύμα τοπικών εδεσμάτων και παιχνίδι με «τσούνια» αρχαίο μπόουλινγκ από το Σύλλογο Πέρα Χωριών ξεκινά περίπου στις 14.30′, στην έδρα του οποίου καταλήγουμε στο τέλος της πεζοπορίας

Γύρω στις 17.15 επιστρέφουμε με πουλμανάκι στη Χώρα

Τιμές :

Πεζοπορία – Δωρεάν

Ξενάγηση στο σπήλαιο : 3€

Γεύμα: 12,5€

Μεταφορές : 4,5€

Πεζοπορία : Mένητες-Μεσαριά-Αλαδινού-Κουρέλι, Απόσταση : 6,3km, Βαθμός δυσκολίας : μεσαία-δύσκολη 

Μετακινήσεις :

1) από Χώρα – Μένητες

2) από το Πέρα Χωριά (Κουρέλι)-Χώρα

Αν ερχόσαστε στην αφετηρία της πεζοπορίας στη Χώρα ή τις Μένητες, από άλλα μέρη του νησιού (Γαύριο, Μπατσί ή Κόρθι) διαμορφώσαμε την ώρα έναρξης ώστε να προλάβετε να είστε στην αφετηρία με τα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Δείτε τα εδώ μαζί με τις ειδικές τιμές για τα μέλη του Φεστιβάλ !

Προτεινόμενη διαμονή τη προηγούμενη βραδιά : περιοχή Μενήτων & Χώρας

Προτεινόμενη διαμονή την ίδια βραδιά : περιοχή Μενήτων & Χώρας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Οκτωβρίου
Ώρα:
10:15 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαδινού
Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρα Χωριών

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Οκτωβρίου
Ώρα:
10:15 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαδινού
Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρα Χωριών