Ποιοί είμαστε;

Τα τελευταία χρόνια συνέβησαν πολλά στα μονοπάτια της Άνδρου. Tο δίκτυο μονοπατιών της Άνδρου αναβίωσε, σηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκές προδιαγραφές φτάνοντας σήμερα τα 170km υπέροχων διαδρομών που αναδεικνύουν τον πλούτο της Άνδρου, τη μοναδική φύση, και το αρχέγονο ανθρωπογενές τοπίο της. Τμήμα του δικτύου- η συνεχόμενη διαδρομή Andros Route μήκους 100km που διασχίζει το νησί από βορά σε νότο – έλαβε την έγκριτη Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Leading Quality Trails-Best of Europe από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας. Οι  περιπατητές πολλαπλασιάστηκαν στα μονοπάτια και νέοι εξειδικευμένοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί προσφέρουν ταξίδια για πεζοπορία στην Άνδρο.

Τα πρώτα 3 χρόνια της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης παρήλθαν και ήρθε η χρονιά της ανανέωσης. Μαζί με την επαναπιστοποίηση της συνεχούς διαδρομής 100km Andros Route, η εθελοντική ομάδα του εγχειρήματος AndrosRoutes – υπό τη σκέπη του μη κερδοσκοπικού φορέα «Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου», σχεδιαστή και συντονιστή των δράσεων Andros Routes-που από το 2009 νοιάζεται και φροντίζει τα μονοπάτια του νησιού, σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα για μια μεγάλη γιορτή για το θησαυρό της Άνδρου, τα μονοπάτια ! Το Φεστιβάλ Πεζοπορίας ήταν για καιρό ένα όνειρο που έρχεται να επιστεγάσει πολλά χρόνια σταθερής δουλειάς και αφοσίωσης με σημαντικά αποτελέσματα για την Άνδρο.

Το Andros on Foot Festival, είναι μια γιορτή εξερεύνησης της μοναδικής ομορφιάς της Άνδρου με τα πόδια, απευθύνεται τόσο στους ανθρώπους της Άνδρου όσο και στους επισκέπτες περιπατητές από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Περιλαμβάνει απολαυστικές δράσεις κατά μήκος του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών με τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού και σημαντικές διευκολύνσεις και κίνητρα συμμετοχής στους κατοίκους και επισκέπτες.  Και μόνο η ομορφιά της Άνδρου αρκεί… να είστε εκεί !