Γιατί ένα Φεστιβάλ Πεζοπορίας ;

Το Andros on Foot Festival, είναι μια γιορτή εξερεύνησης της μοναδικής ομορφιάς και της μακρόχρονης ιστορίας της Άνδρου με τα πόδια. Ακολουθώντας το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα βαδίσουμε στις αρχαίες στράτες της Άνδρου, στα καταπράσινα τοπία της και θα απολαύσουμε τη θερμή φιλοξενία των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού και τις εξαιρετικές γεύσεις των τοπικών παραγωγών. Το Φεστιβάλ απευθύνεται στον καθένα, είτε Ανδριώτη, είτε επισκέπτη από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, νεότερο ή μεγαλύτερης ηλικίας, σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εξερευνήσει τα απόκρυφα υπέροχα μέρη της Άνδρου Ο Οκτώβριος είναι ένας υπέροχος μήνας, το νησί είναι ήρεμο ύστερα από την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού. Ο καιρός, με ήλιο ή βροχή είναι υπέροχος για εξερεύνηση στις εύφορες κοιλάδες και τα βουνά. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη πεζοπορία σε συνδυασμό με κολύμπι σε μέρη απίστευτης ομορφιάς σε μια περίοδο γλυκιά και ήρεμη για το νησί. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής, να συμμετάσχετε στις πεζοπορίες και τις υπόλοιπες δράσεις μας στα ενδότερα της Άνδρου, σε πνεύμα γιορτινό που θα προσφέρουν οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και οι εθελοντές μας.
  • Τα οφέλη του Φεστιβάλ για τα χωριά της Άνδρου
Η στήριξη της αναβίωσης των χωριών και των απομονωμένων περιοχών της Άνδρου, μέσα από την ενίσχυση της επίγνωσης και της τοπικής περηφάνειας για την τοπική πολιτιστική κληρονομιά, φυσική και ανθρωπογενή. Η ευκαιρία που δίνεται στους τοπικούς πολιτιστικούς Συλλόγους και τους τοπικούς παραγωγούς να μοιραστούν τις δράσεις τους και τη παραγωγή τους και τη θερμή Ανδριώτικη φιλοξενία
  • Τα οφέλη του Φεστιβάλ για τους κατοίκους της Άνδρου
Η ενίσχυση της πεζοπορίας ως δραστηριότητας που προσφέρεται στα αρχαία μονοπάτια του νησιού, με στόχο την ανακάλυψη της Ανδριώτικης κληρονομιάς και ιστορίας, από τους κατοίκους της Άνδρου και ιδιαίτερα τους νέους. Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας του νησιού, μέσω της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ενθαρρύνοντας τα καταστήματα και τους τοπικούς παραγωγούς να παραμείνουν ανοικτά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η προσέλκυση επισκεπτών στο νησί που θα δαπανήσουν για τη διαμονή, το φαγητό, τα ποτά, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Άνδρου
  • Τα οφέλη του Φεστιβάλ για το εγχείρημα Andros Routes
Η ευαισθητοποίηση και η ενίσχυση της γνώσης για το έργο της πρωτοβουλίας Andros Routes, τον εθελοντικό χαρακτήρα της και τη προσφορά των ανθρώπων της που απαιτείται διαρκώς για να παραμείνουν τα μονοπάτια σε λειτουργία. Ακόμη, η ενθράρρυνση της στήριξης της προσπάθειας με κάθε τρόπο.
  • Τα οφέλη του Φεστιβάλ για τους επισκέπτες
Η ευκαιρία που δίνεται για εξερεύνηση της Άνδρου, των κρυμμένων θησαυρών της που βρίσκονται στο τοπίο, τη πλούσια βιοποικιλότητα, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της. Η δυνατότητα που δίνεται στους επισκέπτες να συναντήσουν καινούργιους ανθρώπους, να βαδίσουν μαζί τους, να κάνουν νέες σχέσεις και φιλίες.