Συμμετοχή βήμα προς βήμα…!

Είναι απλό… ! ακολουθήστε τα βήματα ένα προς ένα όπως εξηγούνται παρακάτω

Από τις 3 Οκτωβρίου, τόσο οι εγγραφές όσο και οι κρατήσεις θέσεων στις δράσεις του Φεστιβάλ θα γίνονται ΜΟΝΟ για συμμετοχές το ελάχιστο 3 μέρες πριν την υλοποίηση κάθε δράσης. Πχ. αν επιθυμείτε να κάνετε εγγραφή και κράτηση θέσης σε δράσεις του Φεστιβάλ στις 10 Οκτωβρίου δεν θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια δράση πριν από τις 13 Οκτωβρίου.

 • 1

  Διαλέξτε τις μέρες !

  Το Φεστιβάλ διαρκεί 23 μέρες, από τις 6 έως τις 28 Οκτωβρίου. Ασφαλώς δεν είναι απαραίτητο να συμμετάσχετε όλες τις μέρες, είτε είστε επισκέπτης του νησιού, είτε είστε κάτοικος Άνδρου.

  Συμβουλευτείτε το ημερολογιακό πρόγραμμα με τις πεζοπορίες του Φεστιβάλ στο σύνδεσμο εδώ, δείτε και επιλέξετε ποιες μέρες σας ταιριάζουν ή σας ενδιαφέρουν (παράδειγμα με βολεύουν οι ημερομηνίες 6 με 10 Οκτωβρίου 2018)

 • 2

  Διαλέξτε ΠΟΥ (γεωγραφικά) θα μείνετε

  Εδώ υπάρχουν δυο επιλογές :

  A. Nα μείνετε στις περιοχές που προτείνουμε στο ημερολογιακό πρόγραμμα των πεζοποριών του Φεστιβάλ (προσέξτε στο κάτω μέρος του κάθε event τη προτεινόμενη διαμονή ΙΔΙΑΣ & ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ μέρας).  Οι περιοχές αυτές διαφέρουν από μέρα σε μέρα καθώς ακολουθούν τη λογική των πεζοποριών. Ουσιαστικά είναι οι ευρύτερες περιοχές Γαυρίου, Αγίου Πέτρου, Μπατσίου, Απροβάτου, Μενήτων, Χώρας, Αποικίων και Κορθίου. Από τις περιοχές αυτές, η οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ έχει προγραμματίσει μεταφορές, ΠΡΟΣ και ΑΠΟ τα σημεία έναρξης των πεζοποριών & λήξης των δραστηριοτήτων (γιορτές με φαγητό, ξεναγήσεις κ.α.) έτσι ώστε να μη χρειάζεται να σας απασχολεί η μετακίνηση σας (δείτε πχ πως για τις 6 & 7 Oκτωβρίου προτείνεται ως περιοχή διαμονής το Γαύριο καθώς και οι κοντινές σε αυτό περιοχές, ενώ 8 & 9 Οκτωβρίου προτείνεται η περιοχή Μπατσίου και 10 Οκτωβρίου η περιοχή Μενήτων).

  δείτε τις προτεινόμενες περιοχές διαμονής ανά ημερα στη σελίδα εδώ https://www.androsonfootfestival.gr/proposed_locations_per_day/

  B. Να μείνετε σε όποια περιοχή σας αρέσει, ωστόσο θα πρέπει να εξασφαλίσετε τη μετακίνηση σας ΠΡΟΣ και ΑΠΟ τα σημεία από όπου θα είναι προγραμματισμένες μετακινήσεις για τις αφετηρίες των πεζοποριών και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Φεστιβάλ που θα θέλατε να συμμετέχετε

 • 3

  Κάντε την εγγραφή σας στο Φεστιβάλ !

  Ολοκληρώστε τη διαδικασία εγγραφής σας στο Φεστιβάλ συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής εδώ.

  Το κόστος εγγραφής είναι συμβολικό και ανέρχεται στα 15 ευρώ ανά άτομο, στα 12 ευρώ για γκρουπ 10 ατόμων και άνω, και 10 ευρώ το άτομο οικογένειες άνω των 3 μελών. Με την εγγραφή σας θα παραλάβετε κατά την άφιξη σας το Festival kit που περιλαμβάνει :

  α. ατομική ταυτότητα του Φεστιβάλ την οποία θα δείχνετε κατά τη συμμετοχή σας στις δραστηριότητες (ατομικές για κάθε είδος συνδρομής)

  β. πάνινη τσάντα με το λογότυπο του Φεστιβάλ (ατομικά για κάθε είδος συνδρομής)

  γ. χάρτη της Άνδρου (ατομικός χάρτης για ατομικές συνδρομές και γκρουπ και 1 χάρτης ανά οικογενειακή συνδρομή)

  δ. δώρα Andros Routes και χορηγών μας (μολύβι και κονκάρδα Andros Routes & σαπουνάκι Soap by Eleni) (ατομικά για κάθε κατηγορία συνδρομής)

  Θα δείτε στο παρακάτω βήμα 6 τη διαδικασία κράτησης για τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ.

  Σημειώστε πως η συμμετοχή σε όλες τις πεζοπορίες και οι αρχαιολογικές ξεναγήσεις είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει συμβολική χρέωση στις δράσεις που οργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι κ.α. συνεργαζόμενοι φορείς στα χωριά της Άνδρου.

  Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι αν επιλέξετε να εγγραφείτε στο Φεστιβάλ ως οικογένεια ή γκρουπ τότε η συμμετοχή σας σε κάθε δραστηριότητα του Φεστιβάλ θα γίνεται ομαδικά, χωρίς δυνατότητα ατομικής κράτησης και χρέωσης. Παράδειγμα : αν εγγραφείτε ως γκρουπ 12 ατόμων ερχόμενοι στην Άνδρο τις μέρες 6 έως 10 Οκτωβρίου και επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε όλες ή κάποιες από τις πεζοπορίες και τα γεύματα θα έχετε μεν τη δυνατότητα να επιλέξετε σε ποιά θα συμμετάσχετε, ωστόσο η κράτηση των θέσεων σας σε αυτά που θα επιλέξετε θα γίνει με χρέωση * 12 χωρίς τη δυνατότητα κάποια άτομα του γκρουπ να μην ακολουθήσουν και να μη χρεωθούν.

 • 4

  Διαλέξτε σε ποιό κατάλυμα θα μείνετε

  Είστε ασφαλώς ελεύθεροι να μείνετε σε όποιο κατάλυμα σας αρέσει ! Υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις του νησιού που στηρίζουν το εγχείρημα μας συμμετέχοντας στην ομάδα Andros Routes PartnersHiking Friendly και οι οποίες προσφέρουν ειδικές τιμές για τους Φεστιβαλιστές. Προτιμώντας τες στηρίζετε έμμεσα και το δικό μας έργο. Μπορείτε να δείτε τις επιχειρήσεις αυτές εδώ, να δείτε τα στοιχεία τους και να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους για τη κράτηση της διαμονής σας.

  Κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις προσφέρουν καλύτερες τιμές για τους εγγεγραμένους στο Φεστιβάλ. Δείτε τις προσφορές τους εδώ

  Οι επιχειρήσεις αυτές θα σας ζητήσουν κατά την άφιξη σας να τους δείξετε τις ειδικές σας ταυτότητες του Φεστιβάλ.

 • 5

  Κάνετε κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων

  Οι δύο σταθερές ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την Άνδρο από την αρχή της οργάνωσης θέλησαν να στηρίζουν το Φεστιβάλ παρέχοντας ειδικές εκπτώσεις στους συμμετέχοντες και συγκεκριμένα 30% στους επιβάτες και 20% στα οχήματα. Με πρόσφατη ανακοίνωση τους οι εταιρείες αποφάσισαν την αύξηση των εκπτώσεων και την επέκταση τους για κάθε ταξιδιώτη μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκπτώσεις σας εδώ 

 • 6:

  Κάνετε κράτηση μέρα-μέρα στις δράσεις του Φεστιβάλ !

  Επιλέξτε και κάνετε κράτηση στις δράσεις του Φεστιβάλ που σας ενδιαφέρουν. Οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν για κάθε συστατικό των ημερών που σας ενδιαφέρουν, είτε έχει χρέωση είτε είναι δωρεάν. Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις πεζοπορίες είναι δωρεάν καθώς και στις ξεναγήσεις εκτός μουσειακών χώρων, κόστος έχουν οι μεταφορές και τα γεύματα από τους Συλλόγους.

  Άν έχετε κάνει εγγραφή στο Φεστιβάλ ως group θυμίζουμε πως η εγγραφή σας σε κάθε δραστηριότητα αφορά το σύνολο των μελών του γκρουπ και δεν μπορεί να διαφοροποιείται για κάθε άτομο. Μόνο στις ατομικές εγγραφές στο Φεστιβάλ παρέχεται αυτή η δυνατότητα της ατομικής κράτησης.

  Δείτε τη φόρμα κράτησης στις δράσεις του Φεστιβάλ εδώ

 • 7

  Κατά την άφιξη σας στην Άνδρο

  Εφόσον μας ενημερώσετε σε ποια περιοχή θα μείνετε τη πρώτη μέρα άφιξης στην Άνδρο (θα υπάρχει ειδικό πεδίο στη φόρμα συμμετοχής στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ) θα έχουμε φροντίσει να βρίσκεται εκεί για εσάς το ειδικό Festival kit.

  Εφόσον δεν λάβουμε ενημέρωση από εσάς σε ποιο κατάλυμα θα μείνετε τη πρώτη μέρα άφιξης σας στην Άνδρο, ή αν έχετε σπίτι στην Άνδρο, θα μπορείτε να παραλαμβάνετε το Festival kit με την ατομική σας ταυτότητα από τα κεντρικά σημεία διάθεσης του Φεστιβάλ στις περιοχές Γαύριο, Μπατσί, Χώρα, Όρμος Κορθίου. 

  Δείτε την τελευταία ανακοίνωση για τη παραλαβή των Festival kit και των ατομικών σας ταυτοτήτων ΕΔΩ

 • 8:

  Συμμετοχή στις πεζοπορίες & δραστηριότητες του Φεστιβάλ

  Ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας αλλά και στην εφαρμογή App του Φεστιβάλ συναντιόμαστε κάθε μέρα στα σημεία συνάντησης των πεζοποριών και των λοιπών δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ για να γιορτάσουμε μαζί την Άνδρο, τα μονοπάτια και τους ανθρώπους της…

Σας περιμένουμε…!