Συμμετοχή βήμα προς βήμα…!

Είναι απλό… ! ακολουθήστε τα βήματα ένα προς ένα όπως εξηγούνται παρακάτω

Από τις 2 Οκτωβρίου, τόσο οι εγγραφές όσο και οι κρατήσεις θέσεων στις δράσεις του Φεστιβάλ θα γίνονται ΜΟΝΟ για συμμετοχές το ελάχιστο 3 μέρες πριν την υλοποίηση κάθε δράσης. Πχ. αν επιθυμείτε να κάνετε εγγραφή και κράτηση θέσης σε δράσεις του Φεστιβάλ στις 10 Οκτωβρίου θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη κράτηση σας- εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις- το αργότερο στις 7 Οκτωβρίου.

 • 1

  Διαλέξτε τις μέρες !

  Το Φεστιβάλ διαρκεί 16 μέρες, από τις 5 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019. Ασφαλώς δεν είναι απαραίτητο να συμμετάσχετε όλες τις μέρες, είτε είστε επισκέπτης του νησιού, είτε είστε κάτοικος Άνδρου.

  Συμβουλευτείτε το ημερολογιακό πρόγραμμα με τις πεζοπορίες του Φεστιβάλ στο σύνδεσμο εδώ, δείτε και επιλέξετε ποιες μέρες σας ταιριάζουν ή σας ενδιαφέρουν (παράδειγμα με βολεύουν οι ημερομηνίες 6 με 10 Οκτωβρίου 2019)

 • 2

  Κάντε εγγραφή & κράτηση θέσεων στις δράσεις του Φεστιβάλ !

  Εγγραφή & κράτηση θέσεων

  Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής εδώ.

  Εγγραφή

  Το κόστος εγγραφής είναι συμβολικό και ανέρχεται στα 15 ευρώ ανά άτομο, στα 12 ευρώ για γκρουπ 10 ατόμων και άνω, και 10 ευρώ το άτομο οικογένειες άνω των 3 μελών. Με την εγγραφή σας θα παραλάβετε κατά την άφιξη σας το Festival kit που περιλαμβάνει :

  α. ατομική ταυτότητα του Φεστιβάλ την οποία θα δείχνετε κατά τη συμμετοχή σας στις δραστηριότητες (ατομικές για κάθε είδος συνδρομής)

  β. πάνινη τσάντα με το λογότυπο του Φεστιβάλ (ατομικά για κάθε είδος συνδρομής)

  γ. χάρτη της Άνδρου (ατομικός χάρτης για ατομικές συνδρομές και γκρουπ και 1 χάρτης ανά οικογενειακή συνδρομή)

  δ. δώρα Andros Routes και χορηγών μας (ατομικά για κάθε κατηγορία συνδρομής)

  Κράτηση θέσεων

  Η συμμετοχή σε όλες τις πεζοπορίες και οι αρχαιολογικές ξεναγήσεις είναι δωρεάν.

  Χρεώσεις τίθενται για τις μετακινήσεις του Φεστιβάλ από το ΚΤΕΛ και τις δράσεις που οργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι κ.α. συνεργαζόμενοι φορείς στα χωριά της Άνδρου.

  Η κράτηση θέσεων θα πρέπει να γίνεται για κάθε ένα συστατικό της κάθε μέρας του Φεστιβάλ (πεζοπορία, μετακίνηση, ξενάγηση, φαγητό) ακόμη κι αν δεν υπάρχει χρέωση.

  Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι αν επιλέξετε να εγγραφείτε στο Φεστιβάλ ως οικογένεια ή γκρουπ τότε η συμμετοχή σας σε κάθε δραστηριότητα του Φεστιβάλ θα γίνεται ομαδικά, χωρίς δυνατότητα ατομικής κράτησης και χρέωσης.

  Παράδειγμα : αν εγγραφείτε ως γκρουπ 12 ατόμων ερχόμενοι στην Άνδρο τις μέρες 6 έως 10 Οκτωβρίου και επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε όλες ή κάποιες από τις πεζοπορίες και τα γεύματα θα έχετε μεν τη δυνατότητα να επιλέξετε σε ποιά θα συμμετάσχετε, ωστόσο η κράτηση των θέσεων σας σε αυτά που θα επιλέξετε θα γίνει με χρέωση * 12 χωρίς τη δυνατότητα κάποια άτομα του γκρουπ να μην ακολουθήσουν και να μη χρεωθούν.

 • 3

  Αποφασίστε ΠΟΥ θα μείνετε ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ

  Επιλέξτε που θα μείνετε ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ

  Εδώ υπάρχουν δυο επιλογές :

  A. Nα μείνετε στις περιοχές που προτείνουμε στο ημερολογιακό πρόγραμμα των πεζοποριών του Φεστιβάλ (προσέξτε στο κάτω μέρος του κάθε event τη προτεινόμενη διαμονή ΙΔΙΑΣ & ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ μέρας).  Οι περιοχές αυτές διαφέρουν από μέρα σε μέρα καθώς ακολουθούν τη λογική των πεζοποριών.

  Ουσιαστικά είναι οι ευρύτερες περιοχές Γαυρίου, Αγίου Πέτρου, Μπατσίου, Απροβάτου, Μενήτων, Χώρας, Αποικίων και Κορθίου. Από τις περιοχές αυτές, η οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ έχει προγραμματίσει μεταφορές, ΠΡΟΣ και ΑΠΟ τα σημεία έναρξης των πεζοποριών & λήξης των δραστηριοτήτων (γιορτές με φαγητό, ξεναγήσεις κ.α.) έτσι ώστε να μη χρειάζεται να σας απασχολεί η μετακίνηση σας (δείτε πχ πως για τις 6 & 7 Oκτωβρίου προτείνεται ως περιοχή διαμονής το Γαύριο ή το Μπατσί καθώς και οι κοντινές σε αυτό περιοχές, ενώ 10  Οκτωβρίου προτείνεται η περιοχή Χώρας και στις 11 Οκτωβρίου η περιοχή Χώρας ή Μενήτων).

  δείτε τις προτεινόμενες περιοχές διαμονής ανά ημέρα στη σελίδα εδώ https://www.androsonfootfestival.gr/proposed_locations_per_day/

  B. Να μείνετε σε όποια περιοχή σας αρέσει, καθώς φέτος έχουμε οργανώσει έξτρα μεταφορές από όλα τα αστικά κέντρα του νησιού για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ, όπου τα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν εξυπηρετούν. Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει πολύ προσεκτικά να ακολουθείστε τις οδηγίες της κάθε μέρας και να κάνετε κράτηση για τα έκτακτα δρομολόγια του Φεστιβάλ στη φόρμα κρατήσεων.

 • 4

  Διαλέξτε σε ποιό κατάλυμα θα μείνετε

  Είστε ασφαλώς ελεύθεροι να μείνετε σε όποιο κατάλυμα σας αρέσει !

  Υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις του νησιού που στηρίζουν το εγχείρημα μας συμμετέχοντας στην ομάδα Andros Routes PartnersHiking Friendly και οι οποίες προσφέρουν ειδικές τιμές για τους Φεστιβαλιστές. Προτιμώντας τες στηρίζετε έμμεσα και το δικό μας έργο. Μπορείτε να δείτε τις επιχειρήσεις αυτές εδώ, να δείτε τα στοιχεία τους και να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους για τη κράτηση της διαμονής σας.

  Κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις προσφέρουν καλύτερες τιμές για τους εγγεγραμένους στο Φεστιβάλ. Δείτε τις προσφορές τους εδώ

  Οι επιχειρήσεις αυτές θα σας ζητήσουν κατά την άφιξη σας να τους δείξετε τις ειδικές σας ταυτότητες του Φεστιβάλ.

 • 5

  Κάνετε κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων

  Οι δύο σταθερές ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την Άνδρο, Fast Ferries & Golden Star Ferries στηρίζουν το Φεστιβάλ παρέχοντας ειδικές εκπτώσεις στους συμμετέχοντες και συγκεκριμένα :

  • 30% στους επιβάτες &
  • 20% στα οχήματα

  Η κράτηση των εισιτηρίων αυτών, σύμφωνα με τις οδηγίες των ακτοπλοϊκών εταιρειών θα πρέπει να γίνεται τηλεφωνικά ή μέσω email στα κεντρικά πρακτορεία τους, στη Ραφήνα και στην Άνδρο.

  Αφού διασταυρώσουν την εγγραφή σας στο Φεστιβάλ λαμβάνοντας από τη διοργάνωση διαρκώς τους νέους εγγεγραμένους, θα σας διαθέτουν τα εισιτήρια με το δικαίωμα έκπτωσης.

  Με την εγγραφή σας θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τη κράτηση των εισιτηρίων σας.

 • 6

  Κατά την άφιξη σας στην Άνδρο

  Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας θα λειτουργήσουν και φέτος σημεία ενημέρωσης & κρατήσεων, τα λεγόμενα info points.

  Τα info points θα λειτουργήσουν σε κεντρικές περιοχές της Άνδρου.

  Θα σας ζητηθεί στη φόρμα εγγραφής & κρατήσεων του Φεστιβάλ να δηλώσετε από ΠΟΙΟ Info point επιθυμείτε να παραλάβετε την ατομική σας ταυτότητα και το Festival kit.

   

 • 7:

  Συμμετοχή στις πεζοπορίες & δραστηριότητες του Φεστιβάλ

  Ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας αλλά και στην εφαρμογή App του Φεστιβάλ συναντιόμαστε κάθε μέρα στα σημεία συνάντησης των πεζοποριών και των λοιπών δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ για να γιορτάσουμε μαζί την Άνδρο, τα μονοπάτια και τους ανθρώπους της…

Σας περιμένουμε…!