Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Events

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 – ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 5,5km + 2km ΧΩΡΑ-ΣΥΝΕΤΙ & ΔΙΠΟΤΑΜΑΤΑ – ΕΠΑΝΩ ΚΑΣΤΡΟ-ΚΟΧΥΛΟΥ. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΚΑΣΤΡΟ & ΓΕΥΜΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΧΥΛΟΥ

18 Οκτωβρίου @ 9:45 πμ

Op volledig scherm weergeven

Πεζοπορία 5,5km + 2km : αρχικά από τη Χώρα προς το Συνετί και στη συνέχεια από το φαράγγι των Διποταμάτων με τους νερόμυλους προς το γραφικό οικισμό του Κοχύλου, με πιθανή παράκαμψη στο οροπέδιο του ενετικού Επάνω Κάστρου (2km)

Ώρα συνάντησης :

10.15 πμ. –  Χώρα, κτήριο Βογιατζίδη (έναρξη πεζοπορίας)

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από τη Χώρα κατηφορίζοντας προς τον όρμο του Παραπορτίου και συνεχίζει με διαδοχικές ανηφόρες και κατηφόρες απολαμβάνοντας υπέροχες θέες προς την ανατολική ακτογραμμή και την παρθένα παραλία Λύδι. Σύντομα φτάνουμε στον ασφαλτόδρομο δίπλα στον οικισμό του Συνετίου. Από κει πουλμανάκι θα μας οδηγήσει στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού για σύντομη επίσκεψη και καφέ στη πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια το πουλμανάκι θα μας οδηγήσει- ώστε να αποφύγουμε το βάδισμα στην άσφαλτο- στην είσοδο του φαραγγιού των Διποταμάτων. Θα κατηφορίσουμε στη συνέχεια στο εντυπωσιακό καλντερίμι προς τη κοίτη του ποταμού με το τοξωτό γεφύρι και τα υπέροχα ερείπια νερόμυλων απολαμβάνοντας το άγριο τοπίο. Συνεχίζουμε ανηφορίζοντας προς τη περιοχή του Επάνω Κάστρου. Εφόσον δεν φυσσάει πολύ πραγματοποιούμε παράκαμψη συνολικού μήκους allez-retour 2km ανηφορίζοντας προς το ενετικό Επάνω Κάστρο για να ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και να απολαύσουμε την υπέροχη θέα του αγροτικού τοπίου του Κορθίου. Καταλήγουμε στο γραφικό οικισμό του Κοχύλου, όπου ο Σύλλογος του χωριού θα μας περιποιηθεί με τοπικές γεύσεις γύρω 14.00. Επιστροφή με πουλμανάκι σε Χώρα και Όρμο Κορθίου γύρω στις 15.30.

Τιμές :

Πεζοπορία – Δωρεάν

Γεύμα τοπικών προϊόντων : 11,5€

Μεταφορές : από & προς Όρμο Κορθίου : 7€

υπάρχει πρόβλεψη για όσους μετακινηθούν από άλλα μέρη (βλ. αναλυτικά παρακάτω)

Πεζοπορία : Διποτάματα-Επάνω Κάστρο-Κοχύλου-Ρωγό-Όρμος Κορθίου, Απόσταση : 5,5+2km, Βαθμός δυσκολίας : μεσαία-δύσκολη  

Μετακινήσεις :

Μετακινήσεις από & προς Όρμο Κορθίου

  1. από τον Όρμο Κορθίου στη Χώρα – 4€
  2. από το Συνετί στο Λαογραφικό Μουσείο & στην είσοδο των Διποταμάτων 1€
  3. από τα Κοχύλου στον Όρμο Κορθίου 2€

Μετακίνηση επιστροφής για όσους ξεκίνησαν από τη Χώρα (έκτακτο δρομολόγιο Φεστιβάλ)

από τα Κοχύλου στη Χώρα- 3 €

Αν ερχόσαστε στην αφετηρία της πεζοπορίας στη Χώρα, από το Γαύριο ή το Μπατσί διαμορφώσαμε την ώρα έναρξης ώστε να προλάβετε να είστε στην αφετηρία με τα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Δείτε τα εδώ μαζί με τις ειδικές τιμές για τα μέλη του Φεστιβάλ !

Προτεινόμενη διαμονή τη προηγούμενη βραδιά : περιοχή Χώρας ή Κορθίου

Προτεινόμενη διαμονή την ίδια βραδιά : περιοχή Χώρας ή Κορθίου

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Οκτωβρίου
Ώρα:
9:45 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Πολιτιστικός Σύλλογος Κοχύλου

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Οκτωβρίου
Ώρα:
9:45 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Πολιτιστικός Σύλλογος Κοχύλου