Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Events

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΧΩΡΑ-ΑΠΟΙΚΙΑ. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗΣ.

14 Οκτωβρίου @ 9:45 πμ

Op volledig scherm weergeven

 

Το πρωί ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας Το απόγευμα πεζοπορία 6km από τον παραθαλάσσιο οικισμό της Χώρας στην παραλία Γιάλια και την κοιλάδα Αποικίων & Στενιών. Ξενάγηση στο Μονή Αγίας Ειρήνης. Γεύμα με τοπική κουζίνα και χορό από τους Συλλόγους, κατοίκους και επαγγελματίες των Αποικίων

Ώρα συνάντησης ξενάγησης στο Μουσείο : 9.20 πμ. – Σημείο συνάντησης : Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας

Ώρα συνάντησης πεζοπορίας : 16.00 μμ. – Σημείο συνάντησης : Χώρα, παραθαλάσσιο parking Νημπορειού

Από το σημείο συνάντησης περπατάμε τη παραθαλάσσια πεζογέφυρα και κινούμαστε προς το Ναυτικό Όμιλο Άνδρου στο πίσω μέρος του οποίοu ξεκινά η διαδρομή μας. Ανηφορίζουμε προς τις Τρύπες, ύψωμα μεταξύ των 2 κόλπων και στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς την παραλία Γιάλια. Αν ο καιρός είναι καλός ύστερα από σύντομη βουτιά ανηφορίζουμε τη κατάφυτη κοιλάδα Στενιών και Αποικίων περνώντας από τη «Φάμπρικα» τον μεγαλύτερο νερόμυλο της Άνδρου. Διασχίζουμε τη κοίτη του ποταμού περνώντας από το εντυπωσιακό τοξωτό γεφύρι του Λέοντος βαδίζοντας κάτω από τις γραφικές Στενιές. Ανηφορίζουμε προς τα εντυπωσιακά ερείπια του πύργου του Μπίστη και βαδίζουμε παράλληλα με το νερό προς τη συνοικία των Απατουρίων. Ύστερα από σύντομη επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής φτάνουμε στα Αποίκια και δροσιζόμαστε στο ιαματικό νερό της πηγής Σάριζας.

Μεταφερόμαστε με πούλμαν στην ανακαινισμένη παλαιά Μονή της Αγίας Ειρήνης και επισκεπτόμαστε την εντυπωσιακή εκκλησία με το μαρμάρινο τέμπλο καθώς και και τους αξιόλογους εκθεσιακούς χώρους με θέμα τη χλωρίδα και τα πετρώματα της Άνδρου, παραδοσιακά μουσικά όργανα και εργαλεία γραφής. Mεταφερόμαστε πίσω στη πλατεία των Αποικίων με πούλμαν.

Παραδοσιακό πανηγυράκι με τοπικές γεύσεις ακολουθεί στην αυλή του ξενοδοχείου Πηγή Σάριζα, από τους Συλλόγους και επαγγελματίες του χωριού.

Τιμές :

Πρωί : Ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο – Δωρεάν (πληρωμή μόνο της εισόδου στο Μουσείο επιτόπου)

Απόγευμα :

Πεζοπορία – Δωρεάν

Ξενάγηση στη Μονή Αγίας Ειρήνης-Δωρεάν

Γεύμα

Μεταφορές

 

Πεζοπορία : Χώρα(Νημπορειό)- παραλία Γιάλια-Στενιές-Απατούρια-Αποίκια, Απόσταση : 6km, Βαθμός δυσκολίας : μεσαία-δύσκολη 

Μετακινήσεις :

1) από τα Αποίκια στη Μονή Αγίας Ειρήνης & πίσω στα Αποίκια

2) από τα Αποίκια στη Χώρα στο τέλος του πανηγυριού

Προτεινόμενη διαμονή τη προηγούμενη βραδιά : περιοχή Χώρας

Προτεινόμενη διαμονή την ίδια βραδιά : περιοχή Χώρας

 

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Οκτωβρίου
Ώρα:
9:45 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Πολιτιστικός Σύλλογος Αποικίων

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Οκτωβρίου
Ώρα:
9:45 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Πολιτιστικός Σύλλογος Αποικίων