Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Events

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 – ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 9,4km ΒΟΥΡΚΩΤΗ-ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΧΛΑ. ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

14 Οκτωβρίου @ 9:30 πμ

Op volledig scherm weergeven

 

Μια πεζοπορία 9,4km από τον ορεινό οικισμό της Βουρκωτής προς το τοξωτό γεφύρι του ποταμού Άχλα, τη Μονή Αγίου Νικολάου και την μοναδική παραλία Άχλα. Πανηγύρι με τοπική κουζίνα. Δυνατότητα μικρότερης πεζοπορίας 4,2km ξεκινώντας από τη Μονή Αγίου Νικολάου. Πιθανή επιστροφή δια θαλάσσης (καιρού επιτρέποντος) στο λιμάνι της Χώρας, εναλλακτικά με οδικό μέσο.

Ώρα συνάντησης

9.30 πμ. : Χώρα, παραθαλάσσιο parking Νημπορειού

10.00 πμ. : Βουρκωτή, εστιατόριο Βράχος

11.30 πμ. : Χώρα, παραθαλάσσιο parking Νημπορειού

12.15 μμ. : Μοναστήρι Αγίου Νικολάου

Μεταφερόμαστε με πουλμανάκι από τη Χώρα προς τη Βουρκωτή, τον ορεινότερο οικισμό της Άνδρο, την υπέροχη σκαλωτή Βουρκωτή. Η πεζοπορία μας ξεκινά διασχίζοντας τον οικισμό και κατηφορίζοντας τις δασωμένη πλαγιά προς την κοίτη του μεγαλύτερου συνεχούς ροής ποταμού της Άνδρου, Άχλα. Σύντομο διάλειμμα στο εντυπωσιακό τοξωτό γεφύρι στη κοίτη του ποταμού. Βαδίζοντας κατά μήκος χωματόδρομου οδηγούμαστε στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, ένα από τα σημαντικότερα της Άνδρου. Ύστερα από επίσκεψη στη Μονή, συνεχίζουμε κατηφορικά προς την εύφορη κοιλάδα του ποταμού Άχλα περνώντας από τα ξωκλήσια του Αγίου Χαράλαμπου & Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Θέκλης, για να καταλήξουμε στην υπέροχη παραλία Άχλα και τον σημαντικό υγρότοπο. Ύστερα από σύντομο διάλειμμα και κολύμπι (για όποιον θέλει!) στα καταπληκτικά νερά, γύρω στις 15.30 οδεύουμε προς το παραδοσιακό πανηγυράκι με τοπική κουζίνα. Πιθανότητα (καιρού επιτρέποντος) επιστροφής δια θαλάσσης στο λιμάνι της Χώρας, εναλλακτικά επιστροφή οδικώς γύρω στις 17.30.

Τιμές :

Πεζοπορία – Δωρεάν

Επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου-Δωρεάν

Γεύμα : 15€

Μεταφορές :

Χώρα-Βουρκωτή : 3€

Χώρα-Μονή Αγίου Νικολαου : 3€

Άχλα-Χώρα δια θαλάσσης : 10€

Πεζοπορία : Βουρκωτή-γεφύρι Άχλα-Μονή Αγίου Νικολάου-παραλία Άχλα, Απόσταση : 9,4km, Βαθμός δυσκολίας : μεσαία-δύσκολη ή η συντομότερη  

Μετακινήσεις :

1) από τη Χώρα στη Βουρκωτή

2) από τη Χώρα στη Μονή Αγίου Νικολάου

3) από την κοιλάδα του Άχλα δια θαλάσσης ή οδικώς

Αν ερχόσαστε στην αφετηρία της πεζοπορίας στη Χώρα, από άλλα μέρη του νησιού (Γαύριο, Μπατσί ή Κόρθι) διαμορφώσαμε την ώρα έναρξης ώστε να προλάβετε να είστε στην αφετηρία με τα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Δείτε τα εδώ μαζί με τις ειδικές τιμές για τα μέλη του Φεστιβάλ !

Προτεινόμενη διαμονή τη προηγούμενη βραδιά : ευρύτερη περιοχή Χώρας και Αποίκια

Προτεινόμενη διαμονή την ίδια βραδιά : ευρύτερη περιοχή Χώρας και Αποίκια

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Οκτωβρίου
Ώρα:
9:30 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Πολιτιστικός Σύλλογος Αποικίων

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Οκτωβρίου
Ώρα:
9:30 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Πολιτιστικός Σύλλογος Αποικίων