Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Events

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 – ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 6,3km ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ – ΛΙΒΑΔΙΑ

13 Οκτωβρίου @ 10:15 πμ

Op volledig scherm weergeven

Πεζοπορία 6,3 Km από το Καστρομονάστηρο της Παναχράντου,την εύφορη κοιλάδα των Λιβαδίων. Επίσκεψη και ξενάγηση στη Μονή Παναχράντου, στο κτήμα Λιόκιτρα, στο κτήμα Ραπτάκη και γεύμα τοπικών προϊόντων από το Σύλλογο Λιβαδίων. 

Ώρα συνάντησης : 10.30 πμ. – Σημείο συνάντησης : Χώρα, κτήριο Βογιατζίδη

Μεταφερόμαστε από τη Χώρα με πούλμαν στη εντυπωσιακό καστρομονάστηρο της Παναχράντου. Μετά την επίσκεψη στο Μοναστήρι κατηφορίζουμε απολαμβάνοντας υπέροχες θέες προς τη Χώρα και τη κοιλάδα της Μεσαριάς προς τη κοίτη του ποταμού των Λιβαδίων βαδίζοντας το καλοφτιαγμένο λιθόστρωτο μονοπάτι. Περνώντας διαδοχικές διασταυρώσεις με άλλες διαδρομές, διασχίζουμε τη κοίτη του Μεγάλου Ποταμού και κινούμαστε παράλληλα με τη ροή του φτάνοντας στο κτήμα «Λιόκιτρα». Ακολουθεί ξενάγηση στο καταπληκτικό κτήμα με τα εσπεριδοειδή με τα εσπεριδοειδή ανάμεσα σε ψηλούς μαντρότοιχους και φράκτες από πελώρια κυπαρίσσια και δροσιστικό ποτό. Στη συνέχεια βαδίζουμε παράλληλα με τη κοίτη του ποταμού περνώντας από τους εντυπωσιακούς μπαξέδες των Λιβαδίων κι επισκεπτόμαστε ένα ακόμη αγρόκτημα τον μπαξέ «Ραπτάκη» όπου ο Σύλλογος Λιβαδίων μας προσφέρει γεύμα με τοπική κουζίνα.

Γεύμα τοπικών προϊόντων από το Σύλλογο Λιβαδίων ξεκινά περίπου στις 15.15′ κι ακολουθεί περίπου 30 ώρα ακόμη βάδισμα την επιστροφή στη Χώρα.

Τιμές :

Πεζοπορία – Δωρεάν

Ξενάγηση στα κτήματα-Δωρεάν

Γεύμα τοπικών προϊόντων από το Σύλλογο Λιβαδίων-12,5€

Μεταφορές -4€

Πεζοπορία : Μονή Παναχράντου-Λιβάδια-Χώρα, Απόσταση : 6,3km, Βαθμός δυσκολίας : μεσαία-δύσκολη 

Μετακινήσεις :

1) από τη Χώρα στη Μονή Παναχράντου

Αν ερχόσαστε στην αφετηρία της πεζοπορίας στη Χώρα από άλλα μέρη του νησιού (Γαύριο, Μπατσί ή Κόρθι) διαμορφώσαμε την ώρα έναρξης ώστε να προλάβετε να είστε στην αφετηρία με τα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Δείτε τα εδώ μαζί με τις ειδικές τιμές για τα μέλη του Φεστιβάλ !

Προτεινόμενη διαμονή τη προηγούμενη βραδιά : περιοχή Χώρας

Προτεινόμενη διαμονή την ίδια βραδιά : περιοχή Χώρας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Οκτωβρίου
Ώρα:
10:15 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Αγρόκτημα Λιόκιτρα
Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδίων

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Οκτωβρίου
Ώρα:
10:15 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Διοργανωτές

Andros Routes
Αγρόκτημα Λιόκιτρα
Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδίων